Biyo-Anadolu Dergimiz Yayın Kabulüne Başlamıştır.

Iğdır Üniversitesi Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOMER) tarafından "Biyo-Anadolu – Bio-Anatolia (BioAn)" adıyla bilimsel, bağımsız, tarafsız ve kör hakemlik ilkelerine uygun olarak yayınlacak uluslararası ve açık erişimli dergimiz yayın kabülüne başlamıştır. Detaylı bilgi için web sitemizi adresini ziyeret edebilirsiniz. 


"Biyo-Anadolu – Bio-Anatolia (BioAn)" biyoloji ve ziraat alanlarında (Biyoloji ile ilgili olarak Biyolojik Çeşitlilik, Biyoteknoloji, Botanik, Ekoloji, Etnobotanik, Farmakoloji, Fizyoloji, Genetik, Koruma, Mikrobiyoloji, Moleküler Biyoloji, Hidrobiyoloji, Taksonomi ve Zooloji vb. ve Ziraat alanlarından Bahçe Bitkileri, Bitki Besleme, Bitki Koruma, Biyosistem, Peyzaj, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimleri ve Zootekni gibi konuları kapsayan) ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan bilimsel çalışmaları ilgililere duyurmayı ve bu yolla bilimsel bilgiyi toplumla paylaşmayı, herhangi bir çıkar gözetmeksizin, özgün ve kaliteli çalışmaları hızlı bir şekilde yayımlamayı hedeflemektedir.


Dergide yayımlanmak üzere gönderilecek makalelerin daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış ve özgün, uygulamalı ve eğitici makaleler, yüksek kaliteli derlemeler ve teknik / kısa notlar olması planlanmaktadır. Derginin İngilizce ve Türkçe olarak Mart ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki kez online (e-dergi) olarak yayınlanması düşünülmektedir. Açık erişimli olacak dergide basım ve değerlendirme süreci için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Biyoçeşitlilik Söyleşileri 7: Sanal Taksonomi'de Gezintiler - Sibertaksonomi